Hoofdcontent

Gratis kinderactiviteiten in de meivakantie in gemeente Rheden

in gemeente Rheden

Rheden, 18 april 2024:  Het is inmiddels traditie dat er in de gemeente Rheden gratis vakantieactiviteiten georganiseerd worden in de schoolvakanties. De meivakantie belooft een bijzondere editie te worden, met o.a. de Olympische Spelen die niet alleen in Parijs, maar ook in Dieren worden georganiseerd. Naast dit grootschalige sportevenement zijn er nog verschillende workshops en activiteiten, variërend van robot programmeren tot dronevluchten en zelfs een skateboardclinic. Creatievelingen kunnen samen met modeontwerpster Mirte Engelhard hun garderobe pimpen. Voor natuurliefhebbers organiseert het IVN in Rheden inspirerende excursies. En op woensdag 1 mei kunnen zeemeerminnen een duik nemen in het Biljoenbad!

 

Olympische Spelen:

De Olympische Spelen vinden plaats op donderdagochtend 2 mei op het terrein van AV Gelre in Dieren en zijn geschikt voor alle leeftijden. Zodra het Olympisch Vuur ontbrandt, barsten de spelen los. Voetbal, hockey, atletiek en zelfs een nieuwe Olympische Sport - touwtrekken onder leiding van coach Evert Top van Wereldkamioenen 2022 ‘de Valleitrekkers’.  Ook de allerkleinsten worden niet vergeten, met een speciale speel- en gymhoek. Meld je aan en wie weet word je de eerste Rhedense Olympische Sportkampioen! Alle informatie over deze Olympische Spelen en andere activiteiten is te vinden op de website www.rhedenontdekt.nl onder het kopje 'vakantieactiviteiten'.

 

Al twee jaar slaan Sport in Rheden, Incluzio Rheden en de Zoomerij bibliotheek x cultuur de handen ineen om gratis sportieve en culturele activiteiten aan te bieden tijdens elke vakantie, waar alle kinderen aan kunnen deelnemen. Of ze nu nieuwe vrienden willen maken of onverwachte talenten willen ontdekken, deze vakantieactiviteiten beloven nieuwe en verrassende ervaringen.

 

Hoe kun je meedoen?

Alle informatie en opgeven kan via de website Rheden Ontdekt, www.rhedenontdekt.nl, onder het kopje 'vakantieactiviteiten'. Nodig gerust je vriendjes en vriendinnetjes uit om samen deel te nemen aan deze vakantieactiviteiten. Wacht niet te lang met inschrijven, want voor sommige activiteiten is het aantal beschikbare plekken beperkt! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilse Paulus via ilse.paulus@dezoomerij.nl of bel naar 06-44 29 41 85.

 

Samen maken we de meivakantie onvergetelijk voor alle kinderen uit de gemeente Rheden!