Hoofdcontent

Activiteitengids Sociaal & Vitaal

Meld je dienst of activiteit aan!

Meld je activiteit of dienst aan voor de Activiteitengids Sociaal & Vitaal

In januari 2023 ontvangen alle volwassenen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal de nieuwe Activiteitengids Sociaal & Vitaal! Deze bewaargids moedigt volwassenen aan om fit en actief te blijven. Sportaanbieders, culturele instellingen, maatschappelijke initiatieven en lokale dienstverlening kunnen nu hun activiteiten aanmelden voor de gids. 

 

Een introductie 7x7 voetbal, hardloopclinic, schilderworkshop of wekelijks koffiemoment in het buurthuis. Er is enorm veel te doen in de gemeenten Rheden & Rozendaal. Dat wordt begin 2023 allemaal zichtbaar in de Activiteitengids. Om een zo breed mogelijk aanbod  te publiceren is de input nodig van alle sociale, culturele, sportieve en educatieve organisaties. Helpt jouw organisatie ook mee!?


Activiteiten aanmelden

Sportverenigingen en culturele organisatie kunnen hun activiteiten plaatsen op www.rhedenontdekt.nl. Organisaties en initiatieven die een sociale activiteit of een maatschappelijke dienst verzorgen, plaatsen hun aanbod op www.wegwijsinrhedenrozendaal.nl. Sport in Rheden en het Netwerk Informele Ondersteuning (NIO) zorgen vervolgens voor een fysieke versie van de gids. De plaatsing in de Activiteitengids 2023 is geheel gratis en zonder verdere verplichtingen. 

Sociaal & Vitaal

Met deze Activiteitengids gaan Sport in Rheden en het Netwerk Informele Ondersteuning (NIO) de samenwerking aan. Samen zorgen zij ervoor dat zoveel mogelijk inwoners op de hoogte zijn van alle mooie activiteiten in de buurt. Maud van Braam van het NIO: ‘Fijn dat we naast onze beide digitale sociale kaarten een activiteitengids kunnen aanbieden. Onze gezamenlijke inzet is dat zoveel mogelijk mensen dichtbij huis kunnen meedoen, anderen ontmoeten en gebruik kunnen maken van de dienstverlening.’

‘Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk volwassenen fit en actief blijven. De activiteitengids maakt het voor volwassenen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken’, aldus Willemien Kragt van Sport in Rheden.